Soğuk Havalarda Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

77Görüntülenme
13 Ekim 2023

Sonbahar ve ardından gelen kış ayları cildin sağlıklı kalması açısından ekstra bakıma ihtiyaç duyduğu aylardır. Çünkü soğuk havalarda desteklenmeyen cilt, onarım açısından zorluk yaşar ve ardından yeterli neme sahip olmadığı için kaşınma, yanma, kepeklenme ve kuruluk sorunlarıyla karşı karşıya kalır. Üstüne bir de kapalı ortamlarda klima, aşırı ve ani ısı değişikliği gibi ek problemler eklendiğinde olumsuz etkiler birkaç kat daha artar. Peki, cildinizin daha sağlıklı görünmesi için soğuk havalarda cilt bakımı nasıl yapılmalı?

Soğuk havalarda cilt için olmazsa olmaz etmen sudur. Soğuk kış günlerinde günün yorgunluğunu atmanın en güzel yolu sıcacık su ile duş almak gibi gelse de aslında yapmanız gereken ılık su ile yıkanmaktır. Çünkü sıcak su cildin nem ve yağlılık oranını düşürerek olumsuz etkilere daha açık olmasına neden olur. Duş almadığınız günlerde ise ellerinizi ve yüzünüzü olabildiğince ılık su ile yıkamanız sağlıklı bir cilt için oldukça faydalı olacaktır.

Ayrıca suyun etkisinden bahsetmişken soğuk havalarda su tüketimi de oldukça önemli bir etkendir. Günlük olarak tükettiğiniz su miktarı cildinizin nem ve sağlığında önemli bir yer tutacağından içine küçük parçalar halinde salatalık ve limon koyarak tüketeceğiniz su, cildinizin daha iyi görünmesine yardımcı olacaktır.

Nemle ilgili bir başka etmen de evin içindeki sıcak havanın cildi kurutmasıdır. Bu nedenle evinizde bir hava nemlendiricisi kullanmanız cildinizin nemini dengede tutmak adına oldukça sağlıklı bir seçim olacaktır.

Besttem Medya
Yorumlar
Bir Yorum Yazın